Sloffen

Traditionele pantoffels of moderne pantoffels?

Sloffen worden al eeuwenlang over de hele wereld gedragen. Pantoffels zijn voor veel mensen een belangrijk onderdeel van de nachtelijke fysiotherapie, ze helpen je voeten warm te houden tijdens de koude winternachten. De geschiedenis van pantoffels is best interessant, maar laten we eens kijken naar enkele populaire stijlen en ontwerpen die nu beschikbaar zijn. Sloffen worden al heel lang binnenshuis op tapijten en vloeren gedragen. Vroege Chinese pantoffels waren gemaakt van wol of katoen met een strak geweven voering. Ze waren over het algemeen gemaakt van leer, hadden kleine oogjes en droegen symbolen van macht, waaronder draken. Native American mocassin pantoffels waren ook erg decoratief.

De pantoffels met Engelse voet

Een nauwe verwantschap met de mocassinpantoffels zijn de pantoffels met Engelse voet. Deze werden in de 12e eeuw ook in Engeland gebruikt. De zolen van deze pantoffels waren bedekt met een hard plastic materiaal, vergelijkbaar met de schoenzolen van tegenwoordig. Deze pantoffels zijn gemaakt in twee verschillende maten – die voor kinderen en die voor volwassenen. Er zijn nog een aantal pantoffels die in de categorie zachte zolen vallen. Een van de meest populaire van deze slippers komt in de vorm van de sneeuwschoen. Dit type pantoffel heeft een hard rubberen buitenzool en een zachte tussenzool.

De halve mouw

Een type sokloze schoen dat aan populariteit wint, wordt de halve mouw genoemd. Ze worden geleverd met een dikke inlegzool en een zachte zool die zich om de voet wikkelt om de schokken van je stap te absorberen. Net als de zachte zool op de sneeuwbalslippers is de binnenkant van de halve mouw gevoerd met warme sokken. Slip-on huispantoffels zijn een andere optie om je voeten warm te houden. De pantoffels zijn meestal gevoerd met fleece of een ander soort warm en waterdicht materiaal om je voeten warm te houden. De binnenkant is gevoerd met fleece gevoerde sokbodems om je eronder warmte te geven.