Het multifunctionele materiaal

Riet is een plant die behoort tot de grassenfamilie. Riet is een ongelooflijk nuttig materiaal. Er zijn namelijk bijzonder veel manieren waarop je riet kan gebruiken. Zo wordt het gebruikt voor de dakbedekking van huizen, voor het maken van instrumenten (denk aan rietblazers) en voor de achterkant van molens. Het is dus duidelijk dat riet erg belangrijk is voor ons. Maar wat is nou de populairste manier om riet te gebruiken. In dit artikel gaan we twee razend populaire producten van riet bespreken.

Meubels

Rieten meubels. Bijna iedereen heeft wel iets van riet in zijn huis staan. Misschien een bank in de tuin, een mandje naast de bank voor de tijdschriften of plantenbakken van riet. Rieten meubels zijn razend populair. Dit komt vooral door de grote hoeveelheid mogelijkheden om rieten meubels te maken. Tegenwoordig is er van elk meubel wel een rieten versie te koop. Het zal je verbazen maar er zijn zelfs rieten kroonluchters. Sommige mensen vinden het mooi om 1 rieten meubel in een kamer te hebben, anderen zijn geobsedeerd met rieten meubels en kopen alleen maar rieten meubels. In beide gevallen geeft het een enorm gezellige sfeer. Riet heeft meestal een lichte kleur. Hierdoor lijkt de kamer waarin de meubels zich bevinden ook een stuk lichter. Dit geeft mensen vaker een gevoel dat ze ergens welkom zijn. Vind je je huis dus een beetje saai of donker raden we je zeker aan een rieten meubel aan te schaffen. 1 meubel kan al wonderen verrichten.

Hoeden

Het is zomer. De zon begint weer te schijnen. Dit zorgt altijd voor een enorme groei in populariteit van hoeden. Je gezicht beschermen tegen de zon en er tegelijkertijd heel hip uitzien. Er zijn natuurlijk ongelooflijk veel verschillende hoeden. Maar toch is de rieten hoed ook dit jaar weer enorm populair. Veel mensen kopen er een voor vakantie. Op de stranden in Frankrijk en Italië zie je bij elke strandtent wel iemand met een rieten hoed zitten. Naast meubels is dit dus ook een geliefde manier om riet te gebruiken. Hoe je het ook gebruikt, riet is een enorm mooi en nuttig materiaal.