Een fedora hoed dragen als vrouw

Een fedora hoed voor dames is op verschillende manieren te dragen. Een van de manieren is om hem te combineren met een ‘mannelijke’ outfit, bijvoorbeeld een overhemd en een colbertje. Dit maakt voor een stijlvolle, elegante outfit. Een andere manier om een fedora hoed dames te dragen is in combinatie met een vrolijke zomerjurk en elegante sandalen. Een andere populaire plek voor het dragen van een fedora hoed is het strand. Op het strand kan je een fedora hoed combineren met een jurkje, of gewoon je badpak. Het voordeel van de fedora hoed is dat hij vrij groot is, en hierdoor je nek en schouders beschermd tegen de zon.

Historie van de fedora hoed

De fedora hoed, ook wel bekend als deukhoed is op dit moment ongekend populair onder zowel mannen als vrouwen. De fedora hoed werd in de vorige eeuw voor het eerst op grote schaal gedragen, toen vooral nog door mannen. Toen werd de fedora hoed meestal gemaakt van wol of vilt, tegenwoordig zijn ze echter in de meest uiteenlopende materialen verkrijgbaar. De zonnige, zomerse varianten worden vaak gemaakt van gevochten riet of ander materiaal. Ook zijn fedora hoeden in alle kleuren en maten verkrijgbaar, vrijwel alle combinaties zijn mogelijk. Bij sommige webshops heb je zelfs de mogelijkheid om zelf de verschillende kleuren van je hoed te kiezen, en zo is het mogelijk om je ideale hoed te creëren.

Bij welke outfit past een fedora hoed

De fedora hoed is een relatief casual hoed, die gemakkelijk te combineren is met diverse outfits. De hoed werd gedragen door beroemdheden als Humphery Bogart en Frank Sinatra. Ook past een fedora hoed goed bij een nette, formele outfit, zoals bijvoorbeeld een pak. Echter komt de fedora hoed ook helemaal tot zijn recht bij een simpele outfit als een spijkerbroek met een t-shirt. Typerend voor de fedora hoed zijn de twee inkepingen aan de zijkant van de hoed, dit maakt dat je hem makkelijk vast kunt pakken. Al met al is de fedora hoed een simpele maar trendy hoed dat goed van past komt bij verschillende gelegenheden.