Een druivenboom op stam, breng het Zuiden in je tuin

Wist jij dat je in onze streken perfect voor druivenbomen kunt kiezen? Met de nodige zorgen overwintert je druivenboom en kun je zelf je eigen druiven oogsten. En hij ziet er bovendien ook nog decoratief uit. Een druivenboom op stam kun je zowel buiten als binnen in je wintertuin plaatsen. Combineer hem bijvoorbeeld met een vijgenboom op stam en een olijfboom op stam en je krijgt een echte mini-boomgaard vol heerlijke zuiderse vruchten. Kijk ook eens naar andere vruchten zoals citrusvruchten: citroen, limoen, mandarijn of sinaasappel. Je stelt binnenkort een heerlijke fruitschotel samen met de vruchten die jij uit je tuin plukt. Misschien wissel je je druivenbomen graag af met bloemen? Denk dan bijvoorbeeld aan oleanders, paradijsvogelbloemen of bougainvillea. Eens je gecharmeerd bent door de tropische uitstraling van een druivenboom op stam, volgen er gegarandeerd meerdere soorten exotische planten!

Welke druivenboom op stam kies jij?

Een druivenboom op stam is iets bijzonders. De druiventrossen hangen mooi tussen en onder de bladeren door. Je kiest voor rode of voor witte druiven. En je kiest bovendien voor een druivenplant met een jonge of een oude stam. En je kiest ook nog eens de hoogte van de stam. Druivenplanten kunnen heel erg oud worden. Als je eenmaal een druivelaar in je tuin staan hebt, heb je hem voor heel lang. Je koopt je druivenplant gewoon online en hij wordt naar jouw adres verstuurd.

Hoe verzorg je je druivenplant op stam?

Druivenplanten kunnen niet alleen oud worden, ze zijn ook zeer sterk. Ze zijn tegen koude temperaturen bestand, maar tot op een bepaalde graad onder nul. Lees daarom goed de specificaties van de plant en ook hoe je je plant het best verzorgt. Je geeft voldoende water en meststoffen en eventueel bescherm je je plant tegen extreme temperaturen. Als je kiest voor een druivenplant in een pot, dan kun je hem van binnen naar buiten verhuizen en omgekeerd. Zo creëer je ook binnen in huis een exotische tuin!