Waarvoor gebruikt een jager een wildcamera?

Een wildcamera, ook wel bekend als een trailcamera, is een onmisbaar hulpmiddel geworden voor hedendaagse jagers. Maar waarom gebruiken jagers eigenlijk een camera tijdens hun jachtavonturen? Laten we eens kijken naar de veelzijdige toepassingen van deze handige gadget.

Wilde dieren spotten

Een van de meest voor de hand liggende redenen waarom een jager een camera gebruikt, is om wilde dieren te spotten. Deze camera’s zijn uitgerust met bewegingssensoren en infraroodtechnologie, waardoor ze in staat zijn om dieren vast te leggen zonder de dieren af te schrikken.

Het volgen van verzwakte en zieke dieren

Jagers zijn niet alleen geïnteresseerd in het schieten van wild voor sport of voedsel. Ze spelen ook een rol in het behoud van de natuur door het volgen van zieke of verzwakte dieren. Een camera kan helpen bij het identificeren van dieren die lijden aan ziekten of verwondingen, zodat passende maatregelen kunnen worden genomen om hen te helpen of te isoleren.

Het inschatten van de populatiegrootte

Het beheren van de wildpopulatie is van cruciaal belang om een gezond ecosysteem te behouden. Jagers gebruiken camera’s om populatiegroottes van verschillende diersoorten, zoals zwijnen en herten, in de gaten te houden. Op basis van deze gegevens kunnen de jachtquota worden vastgesteld om overbevolking te voorkomen en de balans in de natuur te handhaven.