Ondernemers kiezen massaal voor ZZP factoring

Inkomen

In de afgelopen jaren heeft het zogenaamde ZZP factoring sterk aan populariteit gewonnen onder ondernemers. Dit is niet voor niets! Aan deze nieuwe vorm van debiteurenbeheer zitten verschillende voordelen, terwijl de nadelen hiervan nauwelijks te vinden zijn. In dit artikel gaan we dieper in op de werking van deze vorm van debiteurenbeheer. Evenals dat we de voordelen hiervan voor je op een rijtje zetten. Zo kun je ook voor je eigen eenmanszaak bepalen of factoring interessant voor je is. Factoring is een trend die vanuit Amerika over is komen waaien. Niet voor niets noemt men dit ook wel American factoring. Had jij hier al eens van gehoord?

Debiteur

Werkwijze van factoringbedrijven bij ZZP factoring

Wanneer je voor ZZP factoring kiest, verkoop je facturen aan een factoringbedrijf. Je bepaalt hierbij volledig zelf, welke facturen verkocht worden. Het is dus niet verplicht om alle facturen te verkopen. De verkochte facturen worden vervolgens binnen enkele werkdagen aan je betaald door het factoringbedrijf. Dit bedrijf zorgt er vervolgens voor, dat de factuur naar je klant wordt doorgestuurd. Zo heb je hier zelf helemaal geen omkijken meer naar! Voor de diensten van een factoringbedrijf betaal je een klein percentage aan servicekosten. Dit percentage is afhankelijk van de betalingstermijn die met een klant overeengekomen is. Het percentage wordt van de totale waarde van de verkochte facturen afgetrokken.

Zzp factoring

Voordelen van het inschakelen van een factoringbedrijf

Het inschakelen van een factoringbedrijf brengt verschillende voordelen met zich mee. Het voornaamste voordeel is vanzelfsprekend het feit, dat je zelf geen omkijken meer hebt naar je debiteurenbeheer. Zeker beginnende ondernemers hebben een beperkte kasstroom. Op het moment dat facturen niet worden voldaan, kan dit vervelende gevolgen hebben. Zij kunnen ook hun eigen leveranciers bijvoorbeeld niet meer betalen. Ook hoef je nooit meer een incassobureau in te schakelen en zijn betalingen razendsnel binnen. Enkel de kosten kunnen als een nadeel worden beschouwd.