Aan het solliciteren? Bereid je voor op het aanvragen van een VOG

vog online aanvraag

Mensen die de laatste jaren vaak in sollicitatieprocedures verwikkeld waren, weten er waarschijnlijk alles van. Er zijn steeds meer ondernemers die van hun nieuwe medewerkers een soort van bewijs van goed gedrag verlangen. Dit bewijs moet dan komen in de vorm van een Verklaring Omtrent het Gedrag, oftewel een VOG. Nu twijfelen sommige mensen wel aan de waterdichtheid van het laten aanvragen van VOG’s, toch neemt het aantal aanvragen al jarenlang gestaag toe, al kan het een rol spelen dat het tegenwoordig mogelijk is een VOG online aanvraag te doen, digitaal dus, en dat op een razendsnelle manier. Een tijdrovende procedure is dit dus allang niet meer. 

vog online aanvraag

VOG-aanvragen in andere situaties 

Het mag duidelijk zijn dat het meestal bedrijven zijn die het initiatief nemen om nieuwe en huidige medewerkers een VOG-aanvraag te laten doen. Maar er zijn ook andere situaties denkbaar waarin van mensen wordt verlangd een VOG aan te leveren. De volgende voorbeelden zijn hierbij bekend:

• Als je wilt dienen als vakantiegezin.

• Wanneer je een kind wilt adopteren.

• Als je in een migratiekwestie zit. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij emigratie of het aanvragen van een visum.

• Als je lid wilt worden van een schietvereniging, aangezien je dan in aanraking komt met vuurwapens.

• Wanneer je als vrijwilliger een functie wenst te bekleden waarbij je in aanraking komt met kwetsbaren. Overigens kun je in dit specifieke geval je VOG gratis aanvragen.