Hoe maak je cupcakes? Simpel: door dit perfecte recept te gebruiken!

cupcakes maken

Cupcakes behoren, zeker in de levens van jonge kinderen, tot een van de lekkerste delicatesses. Wil je je kids of jezelf een keer verwennen? Dan kan dat prima met het bereiden van zelfgemaakte cupcakes. Maar hoe pak je cupcakes maken aan, zodat je de garantie hebt op een gastronomisch optimaal resultaat? Onderstaand recept helpt je uit de brand. Maak ook je eigen cupcakes en geef je smaakpapillen een opkikker die ze nog niet eerder meegemaakt hebben!

cupcakes maken

Welke ingrediënten heb je nodig om cupcakes te maken?

Als je cupcakes maken wilt, heb je natuurlijk de juiste ingrediënten nodig. Het belangrijkste ingrediënt voor superlekkere cupcakes is kwalitatief goed bakmeel. Zorg voor 150 gram zelfrijzend bakmeel. Verder heb je als basis het volgende nodig: 150 gram boter op kamertemperatuur, 150 gram suiker, 2 eetlepels halfvolle melk en 3 eieren. Dat was het! Natuurlijk mogen bakvormpjes van papier, botercrème (200 gram) en poedersuiker niet ontbreken.

Zo ga je te werk als je cupcakes wilt bereiden

Zorg ervoor dat je de magnetron of oven op 180 graden voorverwarmt. Meng de boter, suiker en vervolgens de eieren door elkaar. Hier ben je ongeveer 3 tot 5 minuten mee bezig. Hierna kun je het bakmeel toevoegen, evenals de melk en het zout. Roer dit geheel een paar minuten stevig en snel door elkaar. Vul vervolgens de bakvormen met 2/3 van de mix die je gemaakt hebt. Zet deze vormpjes op de ovenplaat en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar. Je moet tussentijds wel controleren of de cupcakes wel goed gaar zijn. Dit kun je doen door een satéprikker te gebruiken. Laat ten slotte de cupcakes na het bakken goed afkoelen.

De finishing touch: voeg botercrème toe voor een optimale smaaksensatie

Ten slotte moet er nog een lekkere crème over de cupcakes gedaan worden om deze helemaal af te maken. Hiervoor kun je 200 gram boter met 200 gram poedersuiker mengen. Roer dit goed door elkaar en gebruik een lepeltje of toefspuit om dit lekkere mixje op de cupcakes aan te brengen. Met een paar lekkere Smarties of M&M’s maak je jouw verslavende cupcakes perfect af. Dat wordt smullen geblazen!