De voordelen van een trampoline

trampolines

Steeds meer mensen hebben er een in de tuin. Kinderen vinden het leuk en blijven het vaak ook langere tijd leuk vinden, om er op te springen. Er wordt soms gezegd dat er steeds meer ongelukken gebeuren met trampolines. Echter als hij veilig gebruikt wordt zitten er meer voor- als nadelen aan. Bij het gebruik moet wel gelet worden op de volgende zaken:

  •  Graaf hem in of gebruik een net.
  • Laat er niet meerdere kinderen tegelijk op springen, zeker niet met een sterk verschil in gewicht.
  • Let op het maximale gewicht waarvoor hij geschikt is.
  • Let op de beschikbare ruimte en wat er mee moet gebeuren (voor bijvoorbeeld salto’s is meer ruimte nodig).
  • monteer trampolines altijd volgens de aanwezige veiligheidsvoorschriften
  • zorg dat er zich geen obstakels omheen bevinden.
trampolines

Wanneer op de veiligheid gelet wordt, is hij erg leuk en gezond. Met trampoline springen verbrand je veel calorieën. De intensiteit is gelijk aan hardlopen met 10km/h of fietsen met 22,5 km/h. In een tijd waarin veel mensen te zwaar worden, is het dus goed om aan deze beweging te doen. Veel mensen en kinderen vinden het ook een leuke beweging, welke niet snel gaat vervelen. Verder is springen op trampolines niet belastend voor de gewrichten, door de gebruikte demping.

 Tijdens het springen denk je misschien alleen je benen te gebruiken. Toch worden er meerdere spiergroepen getraind, tijdens het springen. Zelfs je core, armen, schouders, rug en billen worden getraind. Dit gebeurd omdat je tijdens het springen, je hele lichaam in balans moet houden. Er wordt ook gewerkt aan een betere stofwisseling. Door meer spieropbouw verbrand je, ook in rust meer. Zodoende krijg je zelfs in rust een betere stofwisseling. Als laatste is bewegen in zijn algemeenheid, goed voor de menselijke stemming. Dus je ziet het trampoline springen is leuk en erg gezond.