Welke sluitsystemen hebben snowboard schoenen?

In principe heeft niet iedere schoen hetzelfde sluitsysteem. Voor snowboard schoenen is dit niet anders. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. De een is populairder dan de ander, maar ze hebben ieder iets wat het systeem praktisch maakt. Benieuwd naar? Lees dan maar snel verder.

Gouwe ouwe: de vetersluiting

Net zoals normale schoenen, hebben snowboard schoenen ook een vetersluiting. Vroeger was dit zelfs de enige optie! Eigenlijk gaat dit in zijn werk, zoals je het doorgaans kent. Je pakt de lusjes en je strikt de veters. Meer dan dat is het ook niet. Een voordeel van deze optie is dat het vaak niet zoveel geld kost. Daarbij kun je de veters zo strak maken, als je zelf wilt. Wat wel vervelend kan zijn, is dat veters los kunnen schieten. Dit is natuurlijk onhandig tijdens het boarden. Daarom is het goed om, als je voor de vetersluiting kiest, een dubbele knoop te maken. Zo weet je zeker dat ie niet van je snowboard losschiet.

Snel ‘strikken’

Speed lacing lijkt op het strikken van veters, alleen is de handeling minder werk. Je strikt de veters namelijk niet, maar je trekt aan de zogenoemde koordjes. Deze koordjes zitten doorgaans op een paar plekken. Dit is erg makkelijk. Het is natuurlijk het handigst als je de koordjes op zoveel mogelijk plekken hebt. Dan kun je er namelijk voor zorgen dat de schoen precies om je voet heen past. De kans is bij de speed lacing kleiner dat er iets losschiet. De koordjes kun je immers bevestigen met een klemmetje.

Ga voor makkelijk met het BOA systeem.

Tot slot: het BOA systeem. De koordjes worden bij dit systeem vervangen door wieltjes. Het is de bedoeling dat je de wieltjes draait. Zo vorm je de schoen vanzelf perfect om je voet heen. Dit systeem voorziet voornamelijk van enorm veel gebruiksgemak. Sta je op de piste en wil je even snel de schoenen aandraaien? Dan kan dit super makkelijk.