Wat was jouw favoriete speelgoed?

speelgoed

Iedereen heeft het wel, zijn of haar favoriete speelgoed van vroeger. Ieder heeft weer een andere favoriet. Weet jij nog wat die van jou is? Misschien zijn het je speelgoedauto’s. Bijvoorbeeld een hele kist vol met speelgoedauto’s van allerlei soorten. Er zouden meerdere merken auto’s bij kunnen zitten, een politie auto, een ambulance, en soms vind je dan ineens een helikopter in de doos met auto’s. Bijna iedereen heeft als kind ook weleens wat door elkaar gegooid. Voor velen was het opruimen van je speelgoed een grote uitdaging, en daarom deden we het vaak niet. En als we het deden, ging er vaak van alles door elkaar. 

speelgoed

Of was je meer van de poppen?

Poppen zijn speelgoed die nog steeds heel erg in zijn. Er worden dagelijks nog zo extreem veel poppen gemaakt en verkocht in de speelgoedwinkels. Misschien waren poppen of figuurtjes meer jouw ding. De figuurtjes kon je dan een rollenspel mee doen. Denk aan de politieagent die de boeven moest pakken. Je kon dan helemaal op gaan in de karakters waar je mee speelde en een heel verhaal en toneelstuk opzetten. De figuren gaf je karakter, en een heel verhaal. Zo had je daar dan uren voor kunnen zitten. Maar misschien was je ook wel meer van de babypoppen. Het is erg leuk om zo’n kleine baby te verzorgen. Hij kon dan geluidjes maken, en was interactief.

Het digitale speelgoed tijdperk

Als je nog redelijk jong bent, is de kans groot dat je bent opgegroeid met veel digitale dingen. Nu heb ik een vraag voor jullie? Verstaan jullie digitale gaming consoles ook onder speelgoed? Je kunt er namelijk zowat je hele leven in verdiepen aan plezier. Er zijn zoveel spelletje beschikbaar. En dan heb je nog de keuze om ze alleen te doen of samen met anderen. Een ding weet ik wel zeker. En dat is dat er heel veel speelgoed is wat je nog niet kent. Ik stond er zelf ook verbaasd van toen ik rond ben gaan kijken.