E-bike, ook voor de harde werker

Wanneer je denkt aan een e-bike, zal je snel denken aan mensen met een beperking. Een e-bike verleent immers ondersteuning aan mensen die dit nodig hebben en een gezond sterk iemand heeft dit niet nodig. Toch? Niets is minder waar. E-bikes zijn ook zeer zeker geschikt voor harde werkers die lichamelijk nog volledig in orde zijn, maar specifieke werkzaamheden hebben die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken.

Voor de verre werkers

Wanneer je wat verder van huis werkt, is het niet heel gewoon om de fiets te pakken. De meeste mensen nemen dan de auto of de trein. Je wil immers niet volledig bezweet en uitgeput op je werk verschijnen en ook reistijden moeten binnen de perken blijven. Met een e-bike kan je in dergelijke situaties dan nog steeds voor de fiets kiezen. Speed pedelecs kunnen bijvoorbeeld extra snel. Zo kan je vrij vlug een lange afstand afleggen, zonder hiervoor de auto of de trein te moeten pakken. Bovendien helpt de trapondersteuning mee, zodat je niet compleet afgepeigerd op je werk komt.

Een e-bike voor mama

Ook moeders kunnen veel baad hebben bij de aanschaf van een e-bike. Fast & Furious Scooters hebben een model dat erop gemaakt is om boodschappen te vervoeren en kinderen te halen en brengen. De bagagedrager is versterkt, zodat het makkelijk een kind kan dragen. Ook zit er een stuurslot op, zodat je fiets niet snel omvalt met inladen en uitladen en is de afstand tussen stuur en zadel groter.