Angst om te reanimeren kan verholpen worden

angst om te reanimeren

Angst om te reanimeren, kan je van je af zetten door een cursus te volgen. Deze cursussen worden door G4S gegeven en zijn zeer interessant. Merendeel van de mensen lopen met deze angst rond, maar eigenlijk is de grootste angst om niet in actie te komen. Je moet er toch niet aan denken als jij zelf het slachtoffer bent en iedereen loopt met een grote boog om je heen.

Het idee van dit maakt mij al bang. Gelukkig kan je tegenwoordig deze vrees kan je afleren door zeker van jouw zaak te zijn. Het zal toch geweldig zijn dat jij iemand leven kan redden door een reanimatie te geven. Zoals ik al vaak zeg, niet geschoten is altijd mis.  angst om te reanimeren

De angst om te reanimeren heb ik overwonnen

Zelf heb ik al jaren een EHBO diploma en deze al verschillende keren in de praktijk mogen brengen. Vorige maand was ik een dagje op stap met een goede vriendin. Wij zaten gezellig de lunch te nuttigen in een restaurant, tot er opeens iemand begon te schreeuwen. Ik keek om en zag een man op de grond liggen. Meteen kwam mijn ehbo cursus naar boven en ben erheen gegaan. Het eerste wat mij opviel was deze man heel veel moeite had om adem te halen. Meteen heb ik hem in een stabiele zijligging gelegd. Ook dat heb ik tijdens de training geleerd.

Achteraf gezien heb ik goed gehandeld, want deze man had een hartaanval gehad. Na een reanimatie, waar ik mee begonnen was, had het toegesnelde ambulance personeel van mij overgenomen. Achteraf heb ik gehoord dat deze man het heeft overleefd. Dit mede te danken aan mijn snelle hulp. De angst om te reanimeren, is bij mij geheel verdwenen. Ik kan het iedereen dan ook aanraden om een cursus te gaan volgen, want wie weet wie je hier mee kan redden.   angst om te reanimeren